1 Temmuz 2008 Salı

Darwinistlerin DerinCehaleti

Darwin teorisini ortaya attığı dönemdeyeryüzünün en gelişmiş bilgi bankasının hücrenin içerisinde bulunduğunubilmiyordu. Bu dönem de­ğil DNA gi­bi bir mo­le­kü­lün sar­malya­pı­sı ve bil­gi ka­pa­si­te­si­nin in­ce­len­me­si,hüc­re­nin te­mel ya­pı­sı­nın da­hi an­la­şı­la­ma­dı­ğıson de­re­ce ge­ri bir bi­lim dü­ze­yi­ne sa­hip­ti.Ja­mes Wat­son ve Fran­cis Crick, DNA'nın sar­mal ya­pı­sı­nı,Dar­win'in Ori­gin of Spe­ci­es (Tür­le­rin Kö­ke­ni)ad­lı ki­ta­bı­nın ya­yın­lan­ma­sın­dan ne­re­dey­se100 yıl son­ra or­ta­ya çı­kar­dı­lar. O za­man­danbu ya­na mo­le­kü­ler bi­yo­lo­ji­de kay­de­di­leniler­le­me­le­ri Dar­win'in ken­di dö­ne­min­deön­gör­me­si­ne ola­nak yok­tu. Bu ba­kım­dante­mel­den ge­çer­siz bil­gi ve var­sa­yım­larüze­ri­ne ku­ru­lan ev­rim te­ori­si­nin, DNAgi­bi, bi­lim adam­la­rı­nı ha­len hay­ran­lıkiçin­de bı­ra­kan bir ya­pı­nın var­lı­ğı­nıaçık­la­ya­ma­ya­ca­ğı or­ta­da­dır.

Et­ra­fı­mız­da­ki can­lı­la­raait bil­gi­ler, her can­lı­nın ken­di hüc­re­le­rin­denher bi­ri­nin için­de­ki "DNA" de­ni­len bubil­gi ban­ka­sın­da sak­lı­dır. Bir gü­lün, birpor­ta­ka­lın, bir ser­çe­nin, bir kap­la­nın ya dabir in­sa­nın tüm ya­pı­sal özel­lik­le­ri, on­la­rıoluş­tu­ran hüc­re­le­rin çe­kir­dek­le­rin­debu­lu­nur.
Geli­şenbi­li­min or­ta­ya çı­kar­dı­ğı ger­çek, can­lı­la­rınas­la te­sa­düf­ler­le or­ta­ya çı­ka­ma­ya­cakka­dar ku­sur­suz bir dü­zen­li­li­ğe ve son de­re­cekomp­leks ya­pı­la­ra sa­hip ol­duk­la­rı­dır.Bu ise can­lı­la­rı üs­tün güç ve ilim sa­hi­bi olanRab­bi­miz'in ya­rat­tı­ğı­nın apa­çık bir de­li­li­dir.Ya­ra­tı­cı­mız olan Al­lah'ın var­lı­ğı­nı red­de­rekte­sa­düf­le­re bel bağ­la­yan ev­rim te­ori­side, or­ta­ya atıl­dı­ğı ta­rih­ten bu ya­na, en sar­sı­cıdar­be­ler­den bi­ri­ni mo­le­kü­ler bi­yo­lo­jiala­nın­da­ki ge­liş­me­ler­le bir­lik­teal­mış­tır. Çün­kü mo­le­kü­ler bi­yo­lo­ji,can­lı­lı­ğın kö­ke­ni­nin söz­de ba­sit ya­pı­la­rada­yan­dı­ğı­nı öne sü­ren Dar­wi­nizm'in id­di­ala­rı­nıtar­tış­ma­sız de­lil­ler­le te­me­lin­dençü­rüt­mek­te­dir. Bi­lim adam­la­rı, hüc­reiçin­de, "mo­le­kü­ler ma­ki­ne" ola­rakifa­de et­tik­le­ri komp­leks ya­pı­lar keş­fet­tik­çe,bun­la­rın rast­lan­tı­lar so­nu­cu olu­şa­ma­ya­ca­ğı­nıaçık­ça gör­müş­ler­dir.

DNA1950’lerde elektron mikroskobunun icadıyla keşfedilmiştir. DNA, her hüc­re­debu­lu­nan, muh­te­şem bir dü­ze­ne sa­hip, dev birmo­le­kül­dür. Bu uzun mo­le­kül zin­ci­ri üze­rin­de,o hüc­re­nin -ve hüc­re­nin ait ol­du­ğu can­lı­nın-tüm fi­zik­sel ve kim­ya­sal ya­pı­sı­na ait bil­gi­lerşif­re­len­miş şe­kil­de bu­lun­mak­ta­dır.An­cak hüc­re­nin için­de böy­le bir bil­gi ban­ka­sıbu­lun­ma­sı tek ba­şı­na bir şey ifa­de et­mez. Bubil­gi ban­ka­sı­nın için­de­ki bil­gi­le­ringe­rek­ti­ği şe­kil­de okun­ma­sı ve el­de edi­lenbil­gi­ye gö­re üre­tim ya­pıl­ma­sı zo­run­lu­dur.Can­sız mad­de­le­rin şif­re yaz­ma­sı, şif­reçöz­me­si, aşa­ma­lı ted­bir­ler al­ma­sı, elin­de­kibil­gi­ye za­rar gel­me­me­si için sis­tem kur­ma­sımüm­kün de­ğil­dir. Bun­la­rı, top­rak­ta­kiele­ment­ler­den mey­da­na ge­len mo­le­kül­le­rinken­di ken­di­le­ri­ne yap­ma­sı bek­le­ne­mez.An­cak Dar­wi­nist­ler, ev­rim te­ori­si­ne öy­le­si­neke­sin bir tu­tu­cu­luk­la bağ­lı­dır­lar ki,de­tay­la­rı­na ile­ri­ki bö­lüm­ler­de de­ği­ne­ce­ği­mizbu ger­çe­ği in­kar eder­ler. Her­şe­yin te­sa­dü­fenol­du­ğu­na ken­di­le­ri­ni ve di­ğer in­san­la­rıinan­dır­mak uğ­ru­na, akıl ve man­tık­la çe­li­şen,bi­lim­sel­lik­ten ta­ma­men uzak id­di­ala­rı­nııs­rar­la sa­vu­nur­lar. An­cak No­bel ödü­lüsa­hi­bi bi­yo­kim­ya­cı ve DNA'yı keş­fe­denbi­lim adam­la­rın­dan bi­ri olan Fran­cis Crick, ken­di­side ev­rim­ci ol­ma­sı­na rağ­men, Li­fe It­self (Ha­ya­tın Ken­di­si)ad­lı ki­ta­bın­da ger­çek­le­ri şöy­le ka­bulet­mek­te­dir:
“Bu­günsa­hip ol­du­ğu­muz bil­gi­ler ışı­ğın­da dü­rüstbir adam an­cak şu­nu söy­le­ye­bi­lir: Bir an­lam­daha­yat mu­ci­ze­vi bir şe­kil­de or­ta­ya çık­mış­tır.”(Fran­cis Crick, Li­fe It­self: Its Ori­gin and Na­tu­re, Si­mon & Schus­ter,New York, 1982, s. 88.)

FrancisCrick gibi evrimci bilim adamlarının tüm itiraflarına rağmen, Darwin’in köhneteorisi hala ayakta tutulmaya çalışılmaktadır. Darwin’in varisliğini yapanbilim adamları bu teorinin temeline hiçbir bilimsel bir gerçek koyamadıklarıiçin, teoriyi “tesadüf” kavramı üzerine temellendirmişlerdir. Özellikle son 50yıl içinde moleküler genetik alanında kaydedilen olağanüstü ilerlemelersonucunda elde edilen bulgular göz önüne alındığında, Darwin’in tesadüf temellibilim dışı iddialarının varlığını halen sürdürebilmiş olması son dereceşaşırtıcıdır. Bu du­rum, ken­di­si de bir ev­rim­ci olanHar­vard Üni­ver­si­te­si'nden bi­yo­log ve ge­ne­tik­çiDr. Ric­hard Le­won­tin'in bir iti­ra­fın­da da yeralır:
“… ev­rimbir ger­çek de­ğil, bir fel­se­fe­dir. Ön­ce­lik­liola­rak ma­ter­ya­lizm ge­lir (a prio­ri) ve de­lil,bu de­ğiş­mez fel­se­fi bağ­lı­lı­ğın ışı­ğın­dater­cü­me edi­lir…” (Phil­lip E. John­son, De­fea­tingDar­wi­nism By Ope­ning Minds, In­ter­Var­sity Press, Il­lio­nis,1997, s. 81.)

Ev­rimte­ori­si­nin va­ris­le­ri, ma­ter­ya­liz­meolan bağ­lı­lık­la­rı se­be­biy­le, bi­li­minger­çek­le­rin or­ta­ya koy­du­ğu ger­çek­le­riço­ğu za­man ka­bul ede­me­mek­te­dir­ler. Bune­den­le 19. yüz­yı­lın köh­ne­miş bi­lim an­la­yı­şı­nı,ha­len ıs­rar­la gü­nü­mü­ze ta­şı­ma­ya ça­lış­mak­ta­dır­lar.An­cak ger­çek­ler hiç­bir ba­tıl fel­se­fe ile ör­tü­le­me­ye­cekka­dar açık­tır. Ku­ran'da Al­lah "hak­kı, ba­tılile ge­çer­siz kıl­mak için mü­ca­de­le eden­ler"(Kehf Su­re­si, 56) ola­ca­ğı­nı bil­dir­mek­teve bir aye­tin­de şöy­le bu­yur­mak­ta­dır:
Ha­yır,Biz hak­kı ba­tı­lın üs­tü­ne fır­la­tı­rız, oda onun bey­ni­ni dar­ma­da­ğın eder. Bir de ba­kar­sınki, o, yok olup git­miş­tir. (Al­lah'a kar­şı) Ni­te­len­di­re­gel­dik­le­ri­niz­dendo­la­yı ey­vah­lar si­ze. (En­bi­ya Su­re­si,18)


Milli Gazete