27 Mart 2013 Çarşamba

Sn. Erbakan İslam Birliği İstiyordu -2-

Değerli insanlar unutulmamalı ve her zaman önemli fikirleriyle tıpkı bugünde yaşıyormuş gibi gündemde tutulmalıdır. İşte bu nedenle bir önceki yazımda olduğu gibi bugünkü yazımda da büyük dava adamı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın İslam alemine yaptığı hizmetlerden bahsetmek istiyorum.
Bizler İslam Ortak Pazarı, İslam Ortak Para Birimi, İslam Kültür İşbirliği, İslam Savunma Paktı, İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatı gibi fikirleri ilk ondan duyduk, bu fikirlerin çok büyük bir hızla gerçekleşebileceğini de yine ondan öğrendik. Bugün sizlere Merhum Necmettin Erbakan hocamızın Türk İslam birliğinin kurulmasının önemini arz eden ve bizlere rehber olan sözlerinden bazı örnekler vereceğim.

"KENDİMİZİ KURTARMAK YETMEZ. BİR MÜSLÜMAN OLARAK BÜTÜN İNSANLIĞI KURTARMAKLA MÜKELLEFİZ. HUZUR, BARIŞ, REFAH VE ADALET DOLU BİR SAADET DÜNYASINI KURMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ. YANLIŞIN YERİNE DOĞRUYU, ÇİRKİNİN YERİNE GÜZELİ, KÖTÜNÜN YERİNE İYİYİ, SÖMÜRÜNÜN YERİNE ADALETİ, KAOSUN YERİNE HUZURU, KAVGANIN YERİNE KARDEŞLİĞİHAKİM KILMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞMALIYIZ!"

Yakın siyasi tarihimizde izler bırakan Muhterem Necmettin Erbakan Hocamız 85 yıllık hayatında bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle İslam birliği için mücadele etti. Her iki sözünden biri: "Gayemiz İslam birliğini kurmaktır" oldu. Hepimiz bu davanın lideri Sayın Necmettin Erbakan gibi bitmek bilmeyen bir kararlılıkla, azimle, dirayetle, sabırla, cesaretle ve zorluklar karşısında asla yılgınlık göstermeden bu değerli fikirlerin hayata geçmesi için çaba göstermeliyiz. Vaktimizi, enerjimizi ve tüm imkanlarımızı Türk-İslam Birliğinin bir an önce kurulması yolunda harcamalıyız. Kendisi slam birliğinin kurulması gerekliliği için şu sözleri söylemişti.
"Fakir-fukarayı düşünmek bir Müslüman olarak vazifemizdir... Bunu temin etmek için de, Adil Düzen gerekir. O itibarla, bir yandan tek bir ümmet olduğumuzu dikkate alarak, İSLAM BİRLİĞİ'Nİ BİR AN EVVEL KURMAMIZ GEREKTİĞİNİ idrak etmemiz lazım." Prof. Dr. Necmettin Erbakan)

Yaptığı büyük hizmetlerle tarihe geçen rahmetli Prof. Dr. Erbakan büyük bir İslam lideriydi, dünya lideriydi. Dünyanın neresinde olursa olsun cereyan eden olaylarla mutlaka ilgilenir, müslümanların sorunlarını kendi sorunu olarak görürdü. Zorda olan müslüman ülkelere maddi, manevi yardımlarda bulunurdu. Aşağıdaki sözü onun dünya siyasetine bakış açısını çok iyi bir şekilde ortaya koymaktadır:

"MÜSLÜMAN TOPLUMLARIN BATILI TOPLUMLAR KARŞISINDA ÖZGÜR, EŞİT VE BAĞIMSIZ OLABİLMELERİ, YER ALTI VE YER ÜSTÜ SERVETLERİNİ SÖMÜRÜDEN KORUYUP REFAH VE KALKINMALARINI GERÇEKLEŞTİRMELERİ ANCAK İSLAM BİRLİĞİ İLE MÜMKÜNDÜR."

İslam dünyasına ve dünyaya “yeni bir dünya” hedefiyle rehber olan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın da çok açık bir şekilde belirttiği gibi, zulüm altındaki İslam topraklarında kurtuluşun yolu, ancak İslam ümmetinin birleşmesinde yatmaktadır.