24 Mart 2009 Salı

Dawkins'in kafasını karıştıran sorunlar ve İngiltere'de Darwinizm'in yıkılışı

Evrimci görüşleriyle tanınan Richard Dawkins, Darwin’in doğumunun 200. yıldönümünde, Guardian gazetesinde yer alan yazısında aklını karıştıran sorulara yer verdi. Halen fizikte ve kozmolojide ‘derin sorunsallar’ olduğunu belirten Dawkins, neden kusursuz bir evren olduğu, neden fizik yasalarının mükemmel işlediği, hatta neden fizik yasalarının var olduğu konularının halen açıklanamadığını belirtti.

Aslında Dawkins, takipçisi olduğu Charles Darwin’in günümüzden 150 yıl önce Türlerin Kökeni isimli kitabında yazdığı düşüncelerine biraz dikkat verse içinde bulunduğu çelişkili, kafası karışmış ruh halinden kurtulabilir. Çünkü Darwin kitabında şunları söylemişti:

- Eğer gerçekten türler öbür türlerden yavaş gelişmelerle türemişse, neden sayısız ara geçiş formuna rastlamıyoruz?
- Neden bütün doğa bir karmaşa halinde değil de, tam olarak tanımlanmış ve yerli yerinde?
- Sayısız ara geçiş formu olmalı, fakat niçin yeryüzünün sayılamayacak kadar çok katmanında gömülü olarak bulamıyoruz...
- Niçin her jeolojik yapı ve her tabaka böyle bağlantılarla dolu değil?
- Jeoloji iyi derecelendirilmiş bir süreç ortaya çıkarmamaktadır ve belki de bu benim teorime karşı ileri sürülecek en büyük itiraz olacaktır.

Günümüzde Darwin’in 19 yüzyılda söylediği gibi gerçekten de ara fosil diye bir şey olmadığı ortaya çıktı. Yeryüzünün sayılamayacak kadar çok katmanında 100 milyondan fazla fosil bulundu. Fakat bunların tek bir tanesi bile ara fosil değildi. Bulunan 100 milyon fosil tam da Darwin'in öngördüğü gibi doğanın bir karmaşa içinde olmadığını, tam, mükemmel, kusursuz ve tüm parçaları yerli yerinde olan canlılardan oluştuğunu ortaya çıkardı.
Darwin'in söylediği gibi, hiçbir jeolojik yapıda ve hiçbir tabakada canlıların birbirine sözde bağlantısını gösteren hiçbir ara canlı fosili olmadığı görüldü. Bütün bunların üstüne, yeni bilimler hücrenin, kromozomların, proteinlerin olağanüstü komplekslikte olduğunu gösterdi.
DNA’nın içinde bir milyon ansiklopedi sayfasını dolduracak miktarda bilgi olduğu ve böyle muhteşem bir yapının tesadüfen meydana gelmesinin imkansız olduğu keşfedildi.
Her şeyin en temel yapıtaşı olan atomların kusursuz bir düzene ve muhteşem bir kompleksliğe sahip olduğu anlaşıldı.
Ve yeryüzündeki bu muhteşem düzen, eşsiz, kusursuz sanat, yine tam olarak Darwin'in söylediği gibi teorisine karşı öne sürülecek en önemli itiraz olarak ortaya çıktı.
Günümüzde yaşayan pek çok Darwinist bilim adamı evrim teorisinin canlılığın oluşumunu açıklayamadığını itiraf etmektedir. Guardian gazetesinde cevaplayamadığı pek çok soru bulunduğunu yazan Richard Dawkins, bu itirafçı ekibe yakın bir zamanda katılacak gibi gözükmektedir. Çünkü Dawkins’in morali geçen hafta İngiltere’de gerçekleştirilen bir anket ile iyice bozulmuştur. Yaratılışı belgeleyen delillere karşı ‘Darwin’i Kurtarma’ isimli proje kapsamında yapılan ankette Darwinizm’e inananların oranının sadece %25 olduğu ortaya çıkmıştır. Bu oran evrim teorisinin Darwin’in ana yurdu İngiltere’de bile ne kadar büyük bir yenilgi almış olduğunu açıkça göstermektedir. Ve bu anket ile anlaşılmıştır ki, İngilizler artık hurafelere değil, bilimin kendilerine kanıtladığı yaratılış gerçeğine inanmaktadırlar.

Milli Gazete