10 Şubat 2009 Salı

Peygamberimiz Ahir Zamanda Yaşanacak Birçok Teknolojik Gelişmeyi 1400 Yıl Önceden Haber Vermiştir

Peygamberimiz (sav), gerek kendi yaşadığı dönemle gerekse İslam aleminin geleceğiyle ilgili birçok haber vermiş ve Rabbimizin bir mucizesi olarak bu haberlerin hepsi doğru çıkmıştır. Hz. Muhammed (sav)'in İslam aleminin geleceğiyle ilgili verdiği haberlerin büyük bir kısmı, ahir zamanla ilgili olayları kapsar.

Ahir zamandaki teknolojik ilerlemeleri kapsamlı olarak tarif eden Peygamberimiz (sav)’in yaşadığı dönemde asla bilinmeyen pek çok teknolojik gelişmeyi bildirmesi ve bu haberlerin de teker teker gerçekleşmesi elbette ki çok büyük bir mucizedir.

Peygamberimiz (sav)’in günümüzde kullanılan yağmur bombalarına, define dedektörlerine, güneş ocaklarına, kişiye kendi sesinin konuşacağı kaset ve cd çalarlara, telefon, telsiz, dinleme cihazlarına, radyo, televizyon ve internet gibi günümüz teknolojisinin icatları olan sistemlerin var olacağına dair hadisleri bulunmaktadır.

Çöllerin yeşereceği (günümüzde pek çok Arap ülkesinde özellikle İsrail ve Suudi Arabistan’da tarım yapılmaktadır), insan ömrünün uzayacağı (21. yüzyılda insan ömründe %50 oranında artış görülmüştür), yüksek binaların inşa edileceği, okur yazarlığın artacağı, ulaşımda zamanı kısaltacak tekniklerin kullanılacağı Peygamberimiz (sav)’in haber verdiği günümüze bakan haberlerdendir.

Peygamberimiz (sav)’in yaşadığı dönemden 1400 yıl sonrası ile ilgili bildirdiklerinin mucize olduğu apaçık bellidir. Eğer Allah’ın yardımı ve bilgilendirmesi olmaz ise insanların gelecek hakkında fikir yürütme konusunda ne kadar aciz olduğunu birkaç örnek ile ortaya koyabiliriz.
Günümüzde kullanmakta olduğumuz pek çok teknoloji yüz yıl önce yeryüzünde yoktu ve pek çoğunun var olabileceği tahmin dahi edilmiyordu. Ancak elli yıl öncesine kadar günümüz teknolojisinin temelleri atılmaya başlandı. Buna rağmen yine gelecek ile ilgili pek çok tahmin oldukça başarısız kaldı.

IBM Başkanı Thomas Watson 1946 yılında ilk bilgisayar üretimini yaptığı zaman dünya pazarında ancak beş, altı tane bilgisayar için yer olduğunu düşünüyordu. Ve bu yıllarda oda büyüklüğünde olan bilgisayarların gelecekte ancak 1,5 ton ağırlığına kadar hafifleyebileceği öngörüsünde bulundu.[1]

Ford otomobil imalatı için bankadan kredi almak istediğinde çoğu banka teklifini geri çevirdi. Çünkü, her zaman kullanılacak ulaşım aracının atlar olduğuna, otomobilin ise ancak geçici bir moda olduğuna inanıyorlardı.

I. Dünya Savaşı’nda Fransız Orduları Başkomutanı Mareşal Ferdinand Foch, uçakların hoş oyuncaklar olduğu ancak askeri bir değeri olmadığı görüşünde bulundu. [2]
1980’li yıllarda ilk CD teknolojisi piyasaya çıktığı zaman ileride müzik dinlemek için bu yuvarlak tenekelere ihtiyaç olmayacağı, müzik dosyalarının internetten dijital formatta indirilebileceği tahmin edilmiyordu. Yirmi yıl önce dijital teknolojinin hayatın içerisine nasıl girebileceği tahmin dahi edilemiyordu.

Günümüzden elli yıl öncesinde gerçekleşeceği hayal edilemeyen gelişmeler meydana gelmektedir. Elli yıl önce yine sanayi ve teknoloji vardı. O yıllarda yaşayan pek çok araştırmacı, bilim adamı halen yaşamaktadır. Ancak bu insanlardan pek çoğu yakın gelecek hakkında isabetli yorumlarda bulunamamışlardır.

Burada amacımız Peygamberimiz (sav)’e bildirdiği haberleri elbette kıyas etmek değildir. 1400 yıl öncesinden yaşanacak teknolojik, sosyal, tarihsel olayları Peygamberimiz (sav)’in çok detaylı şekilde anlatmış olmasının ve bu hadislerin birer birer yaşanıyor olmasının olağanüstülüğünün insanların daha iyi görmesi gerekmektedir. Tüm zamanları ve olayları yaratmış olan Allah gayb bilgisinden dilediklerini Hz. Muhammed (sav)’e açmıştır. Allah Kuran’da elçilerinden seçtiklerine Kendi Katında saklı olan gayb bilgisinden verdiğini şöyle bildirmektedir:

“O, gaybı bilendir. Kendi gaybını (görülmez bilgi hazinesini) kimseye açık tutmaz (ona muttali kılmaz.) Ancak elçileri (peygamberleri) içinde razı olduğu (seçtikleri kimseler) başka. Çünkü O, bunun önüne ve arkasına izleyici (gözetleyici)ler dizer. (Cin Suresi, 26-27)

[1] Popular Mechanics, 1949
[2] Sunday Business, 23/06/2002
Milli Gazete