4 Aralık 2013 Çarşamba

Arakan'daki çocukların suçu ne ?



Arakan halkının yaşadığı zulmü, daha önceki yazılarımda ve televizyon programlarımda defalarca dile getirmiştim. Fakat Arakan’da halen birşey değişmedi; Kendilerini Budist olarak adlandıran devlet destekli çeteler, Müslüman köylerine saldırıyor, yakıp, yıkıp, yağmalıyor, bir çok masum insanı gerekçe göstermeden tutukluyorlar. Şimdi de masum, hiç birşeyden habersiz çocukları hedef almaya başladılar. Yağmalamalardan sonra ortada kalan çocukları, ellerini bacaklarının altından geçirtip bağlayarak sokaklarda yarı çıplak bir vaziyette bırakıyorlar. Bu şekilde elleri ayakları bağlı olan çocuklar günlerce aç susuz bekletiliyor. Kimi açlıktan ölüyor, kimi yaklaşık 10 derece olan soğuğa yenik düşüp donarak ölüyor.
Çeşitli haber ajanslarına konuşan Arakan halkı bu konuda şöyle diyor; “Bu vahşetin en acı tarafı ise, dünyanın gözleri önünde hep yaşanmasıdır. Bizler hakkında dünya insan hakları örgütleri kör durumda. Bu insanlık ihlalleri eğer Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde olsaydı, dünyada yer yerinden oynardı. Ama konu biz olunca neden dünya sessiz kalıyor? İslam İşbirliği Teşkilatının Arakan’ı ziyaret etmesi, bizim yaşadıklarımız bakımından hiç bir şeyi değiştirmedi. Bilakis Budist çeteler, Rahip ve Hükümetten destek alarak bizlere daha çok saldırmaya başladı. Hatta onların gelişinden dolayı bize öfke ve kinleri daha çok arttı.”
Tabi ki Arakan halkı bu demeçleri verirken bile tedirginler, zira can güvenlikleri tehlikede olduğu için isimlerini gizlemek mecburiyetinde kalıyorlar. Aksi takdirde Budist çeteler tarafından tespit edilip yok edileceklerini düşünüyorlar. Peki, Arakan'daki çocukların suçu ne?  Tüm dünya insanları gibi biz de oturup bu zulmü seyredecek miyiz ? Elbette ki İslam ahlakı gereği duyarsız kalamayız. Her türlü imkanımızı kullanıp sık sık bu zulmü dile getirmeli, bir an önce İslam Birliği oluşması için dua etmeli, bu talebimizi her yerde dillendirmeliyiz.